Fatos Lubonja

Fatos Lubonja

Fatos Lubonja , lindi në Tiranë në vitin 1951, është humanist dhe shkrimtar shqiptar. Mbaroi studimet për fizikë në vitin 1974 në Universitetin e Tiranës. U akuzua dhe arrestua për shkrimet që iu gjetën të fshehura, për agjitacion dhe propagandë kundër regjimit dhe për to u dënua 7 vite burgim. Në vitin 1979 u arrestua sërish dhe u dënua sërish edhe 16 vite të tjera burgim, me akuzën si pjesëtar i një organizate kundër revolucionare. Nga burgu u lirua në vitin 1991, pas shtatëmbëdhjetë vitesh burgim. Nga koha e lirimit gjer në vitin 1993 punoi si sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Në vitin 1994 themeloi revistën "Përpjekja". Në vitin 1997 u zgjodh lider i Forumit për Demokraci.

 • - Heroi, shoqëria dhe historia  (11 vite më parë)
 • - A na duhen heronjtë  (11 vite më parë)
 • - Për një histori pa heronj  (11 vite më parë)
 • - Intelektualë apo shqytarë  (11 vite më parë)
 • - Rilindje apo lindje  (12 vite më parë)
 • - Ramiz Alia është midis nesh  (12 vite më parë)
 • - Edhe një herë për krizën  (12 vite më parë)
 • - Kriza  (12 vite më parë)
 • - Mbi gjuhën e urrejtjes  (12 vite më parë)
 • - Mbi WikiLeaks dhe Temën  (12 vite më parë)
 • - Opozita dhe çështja morale  (12 vite më parë)
 • - Kriza optimiste e Kryeministrit  (12 vite më parë)
 • - Polemikë me Klosin dhe Tufën  (12 vite më parë)
 • - Keqkuptimi i një lordi  (12 vite më parë)
 • - Edhe një herë mbi procesin  (12 vite më parë)
 • - Ekuacioni i zgjedhjeve  (12 vite më parë)
 • - Mbi racizmin e Kadaresë  (12 vite më parë)
 • - Pse është i pamundur dialogu  (12 vite më parë)
 • Opinioniste

  Mendim i Lire

  Reklama

  Prona ne Tirane

  Foto Flickr

  Reklama