Bëhet zbulimi i madh për origjinën e njerëzimit, ja se nga e kanë prejardhjen të gjithë të parët tanë

Bëhet zbulimi i madh për origjinën e njerëzimit, ja se nga e kanë prejardhjen të gjithë të parët tanë Dy milionë vjet më parë në Afrikën e Jugut, në të ashtuquajturin Djepi i Njerëzimit, kanë jetuar njëkohësisht paraardhësit tanë Australopithecus, Paranthropus robustus dhe Homo erektus. Këtë e tregon një studim ndërkombëtar i botuar në revistën […]

Kurt Farka on April 9, 2020

Veglat muzikore te tradites:  Pipza e Tiranës.

Veglat muzikore te tradites:  Pipza e Tiranës. Nga Ermal Sela Të gjithë kemi dëgjuar ose kërcyer vallen e pipzave, por kemi kohë që nuk dëgjojmë të intepretohet kjo valle me pipzë. Pipza është një vegel popullore që ben pjesë në grupin e veglave aerofone muzikore popullore. Pipzat përdoreshin në të gjithë territorin shqipfolës në fshat […]

Kurt Farka on April 9, 2020

Libri: – Botohet monografia për Muzeun Etnologjik të Prishtinës

Libri: – Botohet monografia për Muzeun Etnologjik të Prishtinës Nga: Isa Vatovci 07.4.2020 Instituti Albanologjik i Prishtinës ka botuar monografinë, “Muzeu Etnologjik i Prishtinës dhe funksioni i tij”, të autorit Valon Shkodra. Kjo monografi paraqet një realitet të punës muzeore në Muzeun Etnologjik të Prishtinës, që nga hapja e tij e deri në ditët e […]

Kurt Farka on April 9, 2020

Babai i aktorit të njohur do paguajë 14 ditët e karantinës për 27 shqiptarët e mbetur në kufi

Babai i aktorit të njohur do paguajë 14 ditët e karantinës për 27 shqiptarët e mbetur në kufi 7 Prill 2020 Personi që ka marrë përsipër të paguajë të gjitha shpenzimet për 27 shqiptarët që u strehuan në një hotel në Korçë, është Lazim Destani. Filantropi nga Tetova, babai i aktorit mjaft të njohur, Blerim […]

Kurt Farka on April 8, 2020
Featured Bëhet zbulimi i madh për origjinën e njerëzimit, ja se nga e kanë prejardhjen të gjithë të parët tanë