Posts under Shoqerore

Pajtimi Kombëtar

Ende nuk kanë pushuar debatet dhe komentet në lidhje me deklaratat e vizitës së fundit të Kryeministrit të Shqipërisë, Z. Edi Rama në Serbi – debate këto shpesh të ashpëra, të pasqyruara jo vetëm në median e shkruar dhe vizive midis gazetarve dhe analistëve në të dy anët e kufirit, por edhe në nivelet më […]

Sërish mbi Charlie Hebdo

“Charlie Hebdo tallet me Aylan” ishte pjese e titullit “bombastik” te gazetes Shqiptarja.com sot. Te gjithe e njohim Hebdo! Disa prej nesh bile dhe jane personifikuar me kete gazete ne caste te caktuara. Shpeshhere shumekush ka qene dakort me karikaturat e kesaj reviste, sidomos nese karikaturet i shkonin per shtat fese, races apo bindjeve politike […]

Matrapazëria e reformimit të arsimit të lartë

Shkruar nga Arlind Qori Fernand Braudel-i thotë se në Perandorinë Osmane fjala matrapaz, e cila më parë kishte kuptimin neutral të tregtarit, dalëngadalë nisi të marrë konotacionin e përfituesit të paskrupullt. Me ç’duket është fatalitet i vendeve që rrëshqasin në periferi të sistemit kapitalist botëror që të kenë elita ekonomike me një dorë në veshin […]

Të dhënat tregojnë se romët dhe personat me aftësi të kufizuara përballen me privim dhe përjashtim social

Tirane, 13 maj 2015: Gjetjet e dy studimeve qe po prezantohen sot: “Romët dhe egjiptianët në Shqipëri: profili socio-demografik dhe ekonomik bazuar në Censusin 2011” dhe “Profili personave me aftësi të kufizuara ne Shqiperi”, tregojnë se romët dhe egjiptianët dhe personat me aftësi të kufizuara përballen me nivele të larta të privimit dhe përjashtimit social. […]