Posts under Njoftime Shtypi

Të dhënat tregojnë se romët dhe personat me aftësi të kufizuara përballen me privim dhe përjashtim social

Tirane, 13 maj 2015: Gjetjet e dy studimeve qe po prezantohen sot: “Romët dhe egjiptianët në Shqipëri: profili socio-demografik dhe ekonomik bazuar në Censusin 2011” dhe “Profili personave me aftësi të kufizuara ne Shqiperi”, tregojnë se romët dhe egjiptianët dhe personat me aftësi të kufizuara përballen me nivele të larta të privimit dhe përjashtimit social. […]

Romeo e Xhulieta e Predrag Miki Manojlviqit ne Prishtine

Kemi kënaqësinë t’ju vnojmë në dijeni që premiera e shfaqjes së përbashkët sërbo-shqiptare “Romeo e Xhulieta”, nga Uilliam Shekspiri, në regji të Predrag Miki Manojlviqit, prodhuar nga Qendra Multimedia (Prishtinë) dhe Radionica Integracija (Beograd), do të ket premierën kosovare me datë 15 maj, 2015, në Teatrin Kombëtar të Kosovës. Shfaqjet e radhës do të jepen […]

Leter e Hapur – Shteti Shqiptar te reagoje ndaj burgimit politik te mbrojtesit te te drejtave te njeriut prej Qeverise se Azerbajxhanit

L E T Ë R   E   H A P U R Drejtuar:          Presidentit të Republikës së Shqipërisë SH.T.Z.  Bujar NISHANI   Kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë SH.T.Z.   Ilir META   Kryetarit të Këshillit të Ministrave SH.T.Z.   Edi RAMA   Ministrit të Jashtëm Ditmir BUSHATI   Komisionit për Politikën e Jashtme në Kuvendin e Shqipërisë […]

Deklaratë – KQZ mungesë transparence dhe ndryshime të paligjshme të akteve të miratuara më parë – 16-04-2015!

D E K L A R A T Ë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mungesë transparence dhe ndryshime të paligjshme të akteve të miratuara më parë Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë në monitorimin e procesit zgjedhor konsideron si thelbësor dhe vendimtar funksionimin dhe sjelljen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) jo vetëm në respekt total të ligjit, […]