Digjitalizohet bota e fisit Maja

Digjitalizohet bota e fisit Maja Gjiganti teknologjik “Google” ka bashkëpunuar me muzeun e Britanisë dhe Institutin Kombëtarë të Meksikës për Antropologji dhe Histori, me qëllim që të digjitalizojë botën e lashtë të fisit Maja. Projekti i ri i prezantuar në zyrat e Google në Meksiko Siti, është pjesë e një platforme të gjigantit teknologjik që […]

Kurt Farka on January 19, 2020

Misteret e kishës së Shën Mërisë.

Misteret e kishës së Shën Mërisë. 13/01/2020  Kisha e Shën Mërisë, pjesë e manastirit të Apolonisë, ka disa figura enigmatike që shtojnë edhe më shumë kureshtjen e turistëve vendas dhe të huaj. Afresku i paleologëve, mbishkrimi i sebastokratorit bizantin, relievi me shqiponje dhe figurat e kapiteleve të portikut që ruhen në këtë objekt, janë imazhe […]

Kurt Farka on January 19, 2020

“E kam kursyer për hir të kombit”, Haradinaj lëshon paralajmërimin e rëndë për kryeministrin Rama: Kam prova të tjera!

“E kam kursyer për hir të kombit”, Haradinaj lëshon paralajmërimin e rëndë për kryeministrin Rama: Kam prova të tjera! Kryeministri në detyrë i Kosovës, Ramush Haradinaj ka komentuar sërish sot padinë e kryeministrit Edi Rama kundër tij. “Kjo është më larg nga sa kam parë se gjërat mund të shkojnë, kjo i ka tejkaluar parashikimet […]

Kurt Farka on January 18, 2020

TRASHEGIMI: -“Mjafton të vijë në Gjirokastër e të shohë”, ish-ministri: Rama projekte vetëm në 3D

“Mjafton të vijë në Gjirokastër e të shohë”, ish-ministri: Rama projekte vetëm në 3D Nga Gazeta Telegraf 24 Dhjetor, 2019 Ish-ministri/deputeti i PD Tritan Shehu i pikturon një tablo të errët kryeministrit Edi Rama nga Gjirokastra por jo vetëm. Në një postim në “Facebook” ai shkruan se projektet e tij janë vetëm në 3D dhe […]

Kurt Farka on January 17, 2020
Dixhitalizohet Fisi MAJA
Featured Digjitalizohet bota e fisit Maja