Pogradec, ujërat e zeza të Linit derdhen në liqenin e Ohrit! Banorët: – Rama s’mbajti premtimin për kanalizimet

19 Qershor 2024 Nga Gazeta Shqiptarja.com Fshati Lin i Pogradecit që mirëpret qindra turistë të huaj vuan mungesën e kanalizimeve. Gjithë ujërat e zeza të fshatit derdhen në liqen duke shkaktuar ndotje masive. Banorët shprehen se ndër vite kanë marrë me dhjetëra premtime, përfshirë dhe Kryeministrin Rama por puna për rrjetin e kanalizimeve ende nuk […]

Kurt Farka on June 19, 2024

A është Shqipëria një ‘Narkoshtet”?!

18 Qershor 2024 NGA OLA XAMA Forma e komunimikimit që kryeministri Edi Rama zgjodhi në intervistën e dhënë për Rai3, ishte relativizimi i fakteve. Kjo teknikë zakonisht aplikohet në rastet kur faktet që ke përballë janë të forta dhe nuk ke prova/alibi për të distancuar veten. E kundërta do të perceptohej nëse kryeministri do të […]

Kurt Farka on June 18, 2024

INVESTIGIMI: – Arsimi i lartë publik në krizë: kandidatë për dekanë dhe rektorë “fantazma” në shkencë

Nga: Dr. Erand Llanaj – Kërkues Shkencor, Berlin, Gjermani Dr. Taulant Muka – Kërkues Shkencor, Bern, Zvicër Pikat kyçe Mungesa e kontributeve shkencore: mbi 55% e kandidatëve nuk kanë asnjë publikim shkencor të indeksuar. Plagjiatura: gjysma e kandidatëve janë akuzuar për plagjiaturë, duke minuar integritetin akademik. Nënfinancimi kronik: universitetet përballen me financim të pamjaftueshëm dhe infrastrukturë të […]

Kurt Farka on June 18, 2024
Featured Pogradec, ujërat e zeza të Linit derdhen në liqenin e Ohrit! Banorët: – Rama s’mbajti premtimin për kanalizimet