Fatos Lubonja

Fatos Lubonja

Fatos Lubonja , lindi në Tiranë në vitin 1951, është humanist dhe shkrimtar shqiptar. Mbaroi studimet për fizikë në vitin 1974 në Universitetin e Tiranës. U akuzua dhe arrestua për shkrimet që iu gjetën të fshehura, për agjitacion dhe propagandë kundër regjimit dhe për to u dënua 7 vite burgim. Në vitin 1979 u arrestua sërish dhe u dënua sërish edhe 16 vite të tjera burgim, me akuzën si pjesëtar i një organizate kundër revolucionare. Nga burgu u lirua në vitin 1991, pas shtatëmbëdhjetë vitesh burgim. Nga koha e lirimit gjer në vitin 1993 punoi si sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Në vitin 1994 themeloi revistën "Përpjekja". Në vitin 1997 u zgjodh lider i Forumit për Demokraci.

 • - Pse ky numër mbi Skënderbeun  (12 vite më parë)
 • - Mbi qesen me miell  (12 vite më parë)
 • - Pse na duhet SHIK-u  (12 vite më parë)
 • - Gazetaria delegjitimuese  (12 vite më parë)
 • - Hidrocentralizimi i Shqiperise  (12 vite më parë)
 • - A ka faj opozita?  (12 vite më parë)
 • - Kronikë nga KQZ  (12 vite më parë)
 • - Masakra mbi Tiranën vazhdon  (12 vite më parë)
 • - Presidenti dhe zakoni i akrepit  (12 vite më parë)
 • - Nano, kandidati dysheme-tavan  (12 vite më parë)
 • - Të diplomuar për maskaralogji  (12 vite më parë)
 • - Beautiful  (12 vite më parë)
 • - Dilema evolucion, revolucion  (12 vite më parë)
 • - PS, bashkë apo vetëm  (12 vite më parë)
 • - Kë duhet të mbështesim  (12 vite më parë)
 • - Mbi konfliktin Berisha-Topi  (12 vite më parë)
 • - Drejtësi – Demokraci  (12 vite më parë)
 • Opinioniste

  Mendim i Lire

  Reklama

  Prona ne Tirane

  Foto Flickr

  Reklama