Aktor

Aktor

 • Elida JANUSHI

  15 vite më parë
  Elida JANUSHI

  Pas diplomimit si aktore ne 1974 emerohet Teatrin Popullor ku vazhdon edhe sot. Ajo merr pjese ne keto teatro: “Lezja”, “Vershime Pranverore”, “Doktori pacient”, “Fytyra e dyte”, “Luiza Miller”, “Romeo & Zhulieta” , “Pallati 176”,”Nata e 12”

 • Merkur BOZGO

  15 vite më parë
  Merkur BOZGO

  Lindur ne Gjirokaster mars 1937. Kreu gjimnazin e Tiranes ne 1957. Nga ky vit studioi per gjuhe-letersi ne Fakultetin Filologjik. Nga 1961 punon si aktor ne Estraden e Ushtrise, deri me 1968, me pas punon ne TVSH deri ne 1976.

 • Sokol ANGJELI

  15 vite më parë
  Sokol ANGJELI

  Kreu studimet e larta ne Degen e Artit Skenik ne Akademine e Arteve dhe u diplomua si Aktor. Nga 1977 dhe ne vazhdim eshte aktor ne Teatrin Kombetar .

 • Fadil KUJOFSA

  15 vite më parë
  Fadil KUJOFSA

  Aktor I Teatrit Kombetar qe prej vitit 1974 me nje galeri te pasur personazhesh. Nder me te spikaturit jane interpretimet ne komedite ?Nata e XII?, ?Pas vdekjes?

 • Suela KONJARI

  15 vite më parë
  Suela KONJARI

  Diplomohet per Drame ne Akademine e Arteve viti 1987. Aktualisht aktore e Teatrit Kombetar. Rolet me te spikatura ne teater jane : “Nata me hene”, “kush vjedh nje kembe ka fat ne dashuri”,

 • Dritan BORICI

  15 vite më parë
  Dritan BORICI

  Diplomohet si aktor ne Akademine e Arteve te Bukura ne vitin 1994. Nga 1995 – 2003 ka qene aktori teatrit Bylis , Fier dhe qe prej atij viti eshte aktor i Teatrit Kombetar. Rolet me te spikatura: 2008 – “Fishkellime ne erresire”, 2008 – “ Legjenda e pianistit”

 • Marjeta Larja

  15 vite më parë
  Marjeta Larja

  Ne 1977 kryen studimet ne Akademine e Arteve ne degen e Drames. Mbron Diplomen ne rolin kryesor ne filmin “Ne pyjet me debore ka jete” 1978. Fillon punen si aktore ne Teatrin Kombetar ne nentor 1979, ku vazhdon te jete edhe sot. Ne Kinematografi ka mbi 15 role kryesore.

 • Olta DAKU

  15 vite më parë
  Olta DAKU

  1997-2001 diplomohet ne Akademine e Arteve, Fakulteti I Artit Skenik, per Aktrim. Numeron rreth 20 role ne Teater dhe nder me te spikaturit jane : 2000 – “Junis – Tramvaj me emrin Deshire”, 2001 – “ Popova Ariu

 • Eftjola LACKA

  15 vite më parë
  Eftjola LACKA

  2000/2004 kreu studimet e larta per aktore ne Akademine e Arteve ne Tirane. Ne teater dhe film ka interpretuar ne rolet : 2003 “Gomone” (vajza), 2005 “Hotel Ballkan (Lora), 2005 “Ballkan ekspres “ (fantazma)

 • Fatos SELA

  15 vite më parë
  Fatos SELA

  Aktor i skenes dhe i ekranit me nje karrier te pasur artistike. Ka interpretuar ne shume vepra te njohura te dramaturgjise kombetare dhe boterore. Ka kryer studimet e larta ne Akademine e Arteve Tirane ku eshte diplomuar si aktor.

 • Mehmet Xhelili

  15 vite më parë
  Mehmet Xhelili

  I diplomuar si regjisor ne Akedemine e Arteve, e filloi karrieren e tij si asistent regjisor ne Kinostudion Shqiperia e re dhe me vone si pedagog i regjise ne Fakultetin e Artit Skenik, ne Akademine e Arteve ku vazhdon te punoje edhe sot ku kryen detyren e Shefit te Departamentit te Regjise.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama