Merkur BOZGO

Merkur BOZGO
Aktor

Lindur ne Gjirokaster mars 1937. Kreu gjimnazin e Tiranes ne 1957. Nga ky vit studioi per gjuhe-letersi ne Fakultetin Filologjik. Nga 1961 punon si aktor ne Estraden e Ushtrise, deri me 1968, me pas punon ne TVSH deri ne 1976.

Prej ketij viti deri ne 1994 aktor i Teatrit Kombetar ku doli dhe ne pension. Por skenes nuk i eshte ndare deri me sot. I numerohen mbi 100 role ne teater dhe mbi 20 role ne kinematografi.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama