Mehmet Xhelili

Regjisor/Aktor
I diplomuar si regjisor ne Akedemine e Arteve, e filloi karrieren e tij si asistent regjisor ne Kinostudion Shqiperia e re dhe me vone si pedagog i regjise ne Fakultetin e Artit Skenik, ne Akademine e Arteve ku vazhdon te punoje edhe sot ku kryen detyren e Shefit te Departamentit te Regjise.

Ai ka nje veprimtari te pasur me mbi 20 shfaqje ne institucione teatrore ne gjithe vendin. Firmen e tij regjisoriale mbajne shfaqje te tilla si :

“Kengetarja Tullace”,”Karriket”,”Leksionit”,”Jenesko,kapricoja skenike”,”Kepucet “,”Kapitulli i Dyte”, “Art”, “Vllazeri e interesa”,”Magjia e Veres se Kuqe”,” Rini e cmendur”,”Zysh e dashur”,”Klithma e nje nene te marre”,” I burgosuri i katit te pesembedhjete”,”Loteu i stineve” etj.

Ka nje pjesemarrje te gjere ne takime kombetare dhe nderkombetare. Mban titullin Profesor i Asociuar.Ne vitin 2005, eshte shpallur regjisori me i mire i vitit nga Akedemia KULT.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama