Dritan BORICI

Dritan BORICI
Aktor

Diplomohet si aktor ne Akademine e Arteve te Bukura ne vitin 1994. Nga 1995 – 2003 ka qene aktori teatrit Bylis , Fier dhe qe prej atij viti eshte aktor i Teatrit Kombetar. Rolet me te spikatura:

2008 – “Fishkellime ne erresire”
2008 – “ Legjenda e pianistit”
2006 – “Vajza pa prike”
2005 – “Xhaxha Vanja”
2004 – “Kopraci”
2003 – “Pulebardha”
1999 – “Pse”
1998 – “Zonjusha Xhuli”
1996 – “Krim e ndeshkim”

Cmimet e fituara :
2007 – “Qemal Ajdin” per Aktorin me te mire te Festivali te Teatrit Shqiptar ne Maqedoni.
1997 – “Aleksander Moisiu” aktori me i mire i te rinjve ne Festivalin Kombetar te Teatrit.
2009 – Cmimi i pare ne festivalin Nderkombetar te monodrames “Monoakt” ne Prishtine me pjesen “Legjenda e pianistit”

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama