Fatos Lubonja

Fatos Lubonja

Fatos Lubonja , lindi në Tiranë në vitin 1951, është humanist dhe shkrimtar shqiptar. Mbaroi studimet për fizikë në vitin 1974 në Universitetin e Tiranës. U akuzua dhe arrestua për shkrimet që iu gjetën të fshehura, për agjitacion dhe propagandë kundër regjimit dhe për to u dënua 7 vite burgim. Në vitin 1979 u arrestua sërish dhe u dënua sërish edhe 16 vite të tjera burgim, me akuzën si pjesëtar i një organizate kundër revolucionare. Nga burgu u lirua në vitin 1991, pas shtatëmbëdhjetë vitesh burgim. Nga koha e lirimit gjer në vitin 1993 punoi si sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Në vitin 1994 themeloi revistën "Përpjekja". Në vitin 1997 u zgjodh lider i Forumit për Demokraci.

 • - Një krahasim i gabuar  (10 vite më parë)
 • - Mbi selinë e PD dhe SHQUP-in  (10 vite më parë)
 • - Shenja të këqija  (10 vite më parë)
 • - Një kërkesë modeste  (10 vite më parë)
 • - Heqja e maskave  (10 vite më parë)
 • - Të kapur për dy veshësh  (10 vite më parë)
 • - Loja para dhe prapa fasadës  (10 vite më parë)
 • - Lëvizja e Grillos dhe ne  (10 vite më parë)
 • - Te hash nga ujku  (10 vite më parë)
 • - Christine von Cohl  (10 vite më parë)
 • - Të flasësh me veten  (10 vite më parë)
 • - Berisha si alibi  (10 vite më parë)
 • - Era e hajdutërisë  (11 vite më parë)
 • - Konteksti i grevës së urisë  (11 vite më parë)
 • - Mbi telenovelën Hoxha-Kadare  (11 vite më parë)
 • - Shqiponja, krimbi dhe pleshti  (11 vite më parë)
 • - A e meriton Zogu një monument?  (11 vite më parë)
 • Opinioniste

  Mendim i Lire

  Reklama

  Prona ne Tirane

  Foto Flickr

  Reklama