Fatos Lubonja

Fatos Lubonja

Fatos Lubonja , lindi në Tiranë në vitin 1951, është humanist dhe shkrimtar shqiptar. Mbaroi studimet për fizikë në vitin 1974 në Universitetin e Tiranës. U akuzua dhe arrestua për shkrimet që iu gjetën të fshehura, për agjitacion dhe propagandë kundër regjimit dhe për to u dënua 7 vite burgim. Në vitin 1979 u arrestua sërish dhe u dënua sërish edhe 16 vite të tjera burgim, me akuzën si pjesëtar i një organizate kundër revolucionare. Nga burgu u lirua në vitin 1991, pas shtatëmbëdhjetë vitesh burgim. Nga koha e lirimit gjer në vitin 1993 punoi si sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Në vitin 1994 themeloi revistën "Përpjekja". Në vitin 1997 u zgjodh lider i Forumit për Demokraci.

 • - Pse jam pro regjistrimit  (12 vite më parë)
 • - 'Atvrasje' apo 'vëllavrasje'  (12 vite më parë)
 • - Fatkeqësi, por jo natyrore  (13 vite më parë)
 • - Një propozim për Piramidën  (13 vite më parë)
 • - O malet e shqiperise  (13 vite më parë)
 • - Parlamenti dhe ligji për SHISH  (13 vite më parë)
 • - Ja na erdhi Kampionati Botëror  (13 vite më parë)
 • - Berisha, Rama dhe ne  (13 vite më parë)
 • - Simbolika e grevës  (13 vite më parë)
 • - Jam homoseksual  (13 vite më parë)
 • - Po pas Festes  (15 vite më parë)
 • Opinioniste

  Mendim i Lire

  Reklama

  Prona ne Tirane

  Foto Flickr

  Reklama