Fatos Lubonja

Fatos Lubonja

Fatos Lubonja , lindi në Tiranë në vitin 1951, është humanist dhe shkrimtar shqiptar. Mbaroi studimet për fizikë në vitin 1974 në Universitetin e Tiranës. U akuzua dhe arrestua për shkrimet që iu gjetën të fshehura, për agjitacion dhe propagandë kundër regjimit dhe për to u dënua 7 vite burgim. Në vitin 1979 u arrestua sërish dhe u dënua sërish edhe 16 vite të tjera burgim, me akuzën si pjesëtar i një organizate kundër revolucionare. Nga burgu u lirua në vitin 1991, pas shtatëmbëdhjetë vitesh burgim. Nga koha e lirimit gjer në vitin 1993 punoi si sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Në vitin 1994 themeloi revistën "Përpjekja". Në vitin 1997 u zgjodh lider i Forumit për Demokraci.

 • - Mbi protesten e opozites  (9 vite më parë)
 • - 'Arti' i genjimit te vetvetes  (9 vite më parë)
 • - Mbi takimin Rama- Vucic  (9 vite më parë)
 • - Ujkun e kemi prapa deres  (10 vite më parë)
 • - Smbahet shteti me gjoba  (10 vite më parë)
 • - Mbi debatin për taksat  (10 vite më parë)
 • - Pas furtunës  (10 vite më parë)
 • - Kadeli dhe kastraveci  (10 vite më parë)
 • - Shpresa dhe dyshime  (10 vite më parë)
 • Opinioniste

  Mendim i Lire

  Reklama

  Prona ne Tirane

  Foto Flickr

  Reklama