Sociale

Sociale

Lajme dhe informacione sociale.

 • Rregullore e re per patentat e reja

  Aplikantet per provimin e lejes se drejtimit te makinave do te kalojne ne nje komision shendetesor, i cili do te percaktoje semundjet, gjendjen psikologjike dhe a eshte i afte per te drejtuar nje makine.

 • Historia e Kishes se Lacit! Shenjti portugez i shqiptareve

  'Ne te lutemi o Zonja jone, o shpresa e jone ! Ti qe je Ylli i detit na ndriço ne, te perplasur nga stuhia ne detin e jetes; Na ndrico ne molo e n'oren e fundit na mbro me ngushellimin e pranise tende, qe te mund te arrijme te gezuar lumturine pa fund.

 • Reforma territoriale, ja kush largohen te paret nga puna

  Me reformen territoriale disa punonjes te administrates duhet qe te largohen. Sipas vendimit te qeverise, te paret qe do te largohen nga puna nga personeli i komunave dhe bashkive te vjetra, do te jene ata persona qe konsiderohen si personel i tepert.

 • Policia arreston 7 studente protestues

  Sot, per te shtaten here me radhe, aktivistet e Levizjes 'Per Universitetin' ne Tirane - studente dhe pedagoge te universiteteve shqiptare - protestuan kunder projektpropozimit te qeverise se Edi Rames per ate qe njihet si 'Reforma ne Arsimin e Larte'.

 • Rriten kerkesat per azil ne Gjermani nga Shqiperia

  Pavaresisht deklaratave dhe riatdhesimeve, numri i kerkesave per azil ne Gjermani eshte rritur. Ministria e Puneve te Brendshme e Gjermanise ka publikuar sot shifrat e kerkesave per azil ne kete shtet, ku pas Sirise e dyta vjen Shqiperia.

 • Indeksi i kapitalit njerezor 2015, Shqiperia e fundit ne Ballkan

  'World Economic Forum' e rendit Shqiperine ne vendin e fundit ne Ballkan per treguesin e kapitalit njerezor. Shqiperia ze vendin e 66-te ndermjet 124 shteteve ne indeksin e publikuar, por ka nje rritje me 10 vende krahasuar me nje vit me pare, per te njejtin studim.

 • Te rinjte, mundesi praktike ne institucionet shteterore

  Programi Kombetar i Praktikave te Punes nxit te sapodiplomuarit qe te perfshihen ne sektorin publik. Marrja e dijeve ne shkolle nuk eshte asnjehere e mjaftueshme qe te rinjte te aftesohen per tregun e punes.

 • Te semuret nga stomaku dhe melcia: Presim mbi pese ore per nje vizite

  Radhet dhe oret e gjata te pritjes per te bere nje konsulte ne qendren spitalore universitare 'Nene Tereza', perkatesisht ne pavijonin e gastroenterohepatologjise jane kthyer ne makth per pacientet. Ata tregojne se u duhet te presin per ore te tera per te bere viziten e nevojshme mjekesore.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama