Art&Kulture

Art&Kulture

 • Fizionomia e nje studiuesi

  7 vite më parë
  Fizionomia e nje studiuesi

  Kur kolegu yt eshte gjalle, qendron aty, perballe teje; ti diskuton, grindesh, pajtohesh ne mendesi, ben projekte bashkepunimi, nuk bie dakord perseri, dhe keshtu vazhdon bukur, shume bukur ky ballafaqim i gjalle, aq i domosdoshem per qenien tone ne sferen e aktivitetit shkencor.

 • Shenjtoret ruse ndalen ne Muzeun Kombetar

  'Nje koleksion per pasion' eshte ekspozita e çelur ne Muzeun Kombetar e qe i sjell per te paren here publikut shqiptar ikona ruse te tre shekujve, pas renies se Bizantit.

 • Psalmet shqip te Kristoforidhit per toske e gege

  Libri i Psalmeve ben pjese ne Dhiaten e Vjeter. Ne perkthimin shqip te Bibles sipas Diodatit te Ri (1994) eshte renditur ne vendin 19, po ashtu si ne perkthimin anglisht te autorizuar prej Mbretit James I (1611), ne versionin e ri nderkombetar anglisht nga Shoqeria Biblike Nderkombetare (1984) dhe te perkthimet...

 • Hungari, gjendet varri i Sulejmanit te Madherishem

  Varri i sulltanit te Perandorise Osmane, Sulejmani i Madherishem, eshte gjetur sot ne Hungari. Varri ne te cilin jane varrosur organet e brendshme te Sulejmanit te Madherishem eshte gjetur nga nje grup arkeologesh, ne kuader te germimeve te drejtuara nga Agjencia per Koordinim dhe Bashkepunim Nderkombetar...

 • Ema Andrea sjell Bukore

  7 vite më parë
  Ema Andrea sjell 'Bukore'

  'Bukore' perplas veten ne nje qark te mbyllur, ku thelbi i ekzistences tronditet, ku pikepyetjet mbeten pa pergjigje edhe ne boten imagjinare dhe ku deshira eshte varur nga mungesa…Ishte ky mesazhi i performances qe nje grup studentesh te Akademise se Arteve sollen nen regjine e Ema Andreas mbremjen e djeshme.

 • Linguistja qe i jep ze letersise shqipe ne Gjermani

  Ulur ne kafenene ne sheshin e Prishtines, nen diellin e vjeshtes dhe ne shqipen e saj te bukur, perkthyesja, e cila mban titullin doktor shkence ne linguistike, eshte rikthyer edhe njehere ne Kosove, pas disa vizitave e qendrimeve gjate viteve.

 • Bekim Fehmiu: Nje monografi per Uliksin shqiptar

  Tekste, foto te rralla, vleresime te hapesires shqiptare, ballkanike dhe boterore per figuren e aktorit Bekim Fehmiu, te cilat gazetari Fahri Musliu i ka permbledhur ne monografine studimore 'Bekim Fehmiu -Odiseu i Kosoves', promovuar pak dite me pare ne Shkoder

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama