Art&Kulture

Art&Kulture

 • Ritualet e arberesheve: Perkujtimi i te vdekurve

  Shume i njohur eshte kulti i te vdekurve mes arberesheve, sipas ritualeve bizantine e shtuna, dhe njembedhjete dite pas vdekjes. Ne komunitetet arbereshe, eshte zakon qe t'i kushtohet nje jave kujtimit te te vdekurve.

 • Ja si do te restaurohen 9 kishat e bregdetit

  Me projektin 'Trashegimia – Motor zhvillimi' prezantuar pak dite me pare ne Vuno, Ministria e Kultures ka gati edhe projektet e restaurimit per 9 kishat me te rendesishme te bregut. Ja si do te restaurohen dhe rehabilitohen objektet e kultit nga Dhermiu ne Sarande!

 • Zbulohen rrenojat e Sarandes antike

  Jane zbuluar sot materiale arkeologjike te qytetit antik te Onezmit gjate kohes qe punohej per rrjetin e brendshem te ujesjellesit ne qytetin e Sarandes.

 • Jeleku shqiptar i Edith Durham ne Muzeun Britanik

  Veshjet popullore shqiptare, gjithnje kane terhequr vemendjen e udhetareve te huaj. Koloriti dhe ornamentet e tyre shpesh here u kthyen ne objekt studimi dhe admirimi ne shenimet e udhetimit dhe veprat e botuara ne Evrope.

 • Cmimi 'Kadare 2016' do te jepet ne muajin maj

  Çmimi 'Kadare' per prozen me te mire shqipe me vlere 10 mije Euro, i akorduar nga Fondacioni Mapo, kete vit do te jepet ne fund te Majit gjate Diteve Letrare te Razmes...

 • 'Degjo shqipen e Shqiperise ne 75 incizime dialektore'

  Albanologu Robert Elsie ofron nje faqe ne internet me 75 incizime dialektore te Shqiperise. Nga keto, 46 nendialekte i perkasin veriut, variantit geg, deri ne rripin qendror te lumit te Shkumbinit, dhe 29 jane nendialekte te jugut.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama