Art&Kulture

Art&Kulture

 • Historia e panjohur e Tiranes

  Tirana eshte konsideruar gjithmone nje qytet me histori te re, qe nis vetem me themelimin zyrtar ne 1614-n nga Sulejman Pashe Bargjini. Por çfare fsheh kryeqyteti?

 • Celen aktivitetet per 85 - vjetorin e Dritero Agollit

  Ndersa Ministria e Kultures e ka shpallur 2016–en si Viti i Kadarese, qe perkon edhe me 80-vjetorin e shkrimtarit me fame boterore, shoqata 'Devolli' ka nisur aktivitetet qe perkojne me 85–vjetorin e lindjes se nje tjeter shkrimtari, Dritero Agollit, te cilat do te zgjasin gjate gjithe vitit

 • Historia 2300-vjecare e 'shqiptareve' te Qafiristanit!

  Kemi te bejme me nje rast unikal te ekzistestences te parardhesve tane, ilireve, ne nje cep tjeter te botes, me mijera e mijera kilometra larg, qe mund te hedh drite mbi historine e tyre, por edhe mund te pasuroje historiogrfine tone.

 • Arkitektura shqiptare gjate realizmit socialist

  Ermir Hoxha, lektor tek Universiteti i Arteve boton studimin 'Arkitektura Shqiptare e shekullit XX'. Ne kete studim ai prezanton strukturimin e arkitektures shqiptare gjate kesaj periudhe nga Shkodra, ne Korce, derisa ne vitet '20 vemendja u kthye ne arkitekturen e kryeqytetit, Tirane.

 • Bie arkeologjia e diktatures, 'gafat' ne monumente

  Rezultatet ne arkeologji kane dhene nje kronologji te re. Harta e menduar nga zbulimet e viteve '70-'80 do te permbyset nga perfundimet e germimeve te 20 vjeteve te fundit, reflektime te finalizuara ne 2015.

 • Nje interviste e panjohur e Faik Konices e 1914-s

  Kjo eshte nje interviste e panjohur e shkrimtarit te njohur Faik Konica, per 'Universul'. Ne te ai flet per gjendjen politike ne vend dhe cfare mendon per Ismail Bej Vloren dhe Esat Pashen.

 • Nje jete sa nje histori

  8 vite më parë
  Nje jete sa nje histori

  Zoti ndoshta tregohet bujar me kohen qe u jep historianeve. Kristo Frasheri qe 96-vjecar, e megjithese prej vitesh ne gjendje te renduar shendetesore ai nuk e ndali...

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama