Filmi: Tokë e përgjakur

Viti 1976, English: Land drenched in blood Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Kiço Blushi Nexhati Tafa 

Regjia: Ibrahim Muço Kristaq Mitro 

Aktore: Margarita Xhepa Kadri Roshi Pandi Raidhi etj 

Ngjarjet zhvillohen në tre kohë të ndryshme. Në fillim vritet Miti babai i Gjergjit të vogël në mbrojtje të tokës që arrin ta marrë beu. Pastaj bëhet protagonist Gjergji që ndeshet në mullirin e fshatit me forcat italiane ku vritet edhe beu edhe mullisi i fshatit. Në pjesën e tretë tregohet për reformën agrare dhe kthimin e tokës te djali i Mitit Gjergji.

English Synopsis: Three stories: Miti the father of little Gjergji is killed when he tries to defend his land which is taken over by the village bey. Then Gjergji becomes protagonist. He is involved in a clash with the Italian forces when both the village Bey and the village miller are killed. The third part focuses on the land reform and the restitution of land to Miti’s son Gjergji.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Aleksandër Peçi   • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi