Filmi: Rrugicat që kërkonin diell

Viti 1975, English: Alleys that seek the sun Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Dhimitër Xhuvani 

Regjia: Rikard Ljarja Saimir Kumbaro 

Aktore: Mevlan Shanaj (Nebi Surreli) Rikard Ljarja (Gaqo) Demir Hyskja (Halimi) etj 

Nebi Surreli së bashku me nënën jeton në varfëri të plotë duke tërhequr një karrocë si shpërndarës qymyri. Në këtë botë gati të nëndheshme njerëzore ku e poshtëron Ganiu një tregëtar qymyri ai njihet me ilegalë të luftës si Halimi Gaqua Mihali dhe Semi dhe pas kësaj fillon të hedhë trakte deri sa merr pjesë në një aksion te rrëmbimit të një shaptilografi.

English Synopsis: Nebi Surreli and his mother live in dire poverty. Driving a coal-loaded chart he delivers coal. In this nearly human underground world in which he is looked upon by the coal merchants Nebi gets acquainted with underground war fighters such as Halim Gaqo Mihal and Semi a young women. His activity builds up in a dangerous action to take away a mimeograph.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Kujtim Laro 
  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi