Filmi: Qyteti më i ri në botë

Viti 1974, English: The newest town in the world Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Muharrem Skënderi 

Regjia: Xhanfize Keko 

Aktore: Roza Anagnosti (edukatorja) Ilia Shyti (gjyshi) Alket Mato (Fatmiri) etj. 

Fatmiri i vogël prindërit e të cilit kanë punuar në një kantjer ndërtimi ëndërron të ndërtojë edhe vetë një qytet. Për këtë i ndihmon kujdestarja e kopshtit dhe një punëtor që u sjell të gjithë shokëve të tij vegla pune. Ndërtohet kështu brenda oborrit të një kopështi qyteti më i ri i botës dhe zbulohen ëndrrat dhe karakteret fëminore.

English Synopsis: Little Fatmir whose parents have worked in a construction site dreams of building himself a town. In his efforts to make his dream a reality the kindergarten teacher and a workman who brings in working tools for all his friends assist him. Within the courtyard of a kindergarten the newest town in the world is thus erected where children’s dreams and characters are revealed.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Gjon Simoni 


  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi