Filmi: Malet me blerim mbuluar

Viti 1971, English: Mountains clad in green Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Dhimitër Anagnosti 

Regjia: Dhimitër Anagnosti 

Aktore: Yllka Muo (Lilo Labja) Timo Flloko (Kabo) Viktor Zhusti (Jaho) etj. 

Viti ‘43. Kabo Jaho si dhe Peliceli një mjek Italian dhe Zeneli i vogël mbajnë në një vig Lilo Laben drejt spitalit partizan. Jaho tregon gjatë rrugës dobësi të veçantë për Lilon. Grupi qëndron në shtëpinë e Safait në natën e dasmës së të birit Birçes. Dhëndëri bashkohet me shokët e rinj. Në pranverën tjetër Jaho dhe shokët e tij kthehen për të marrë Lilon në spital por e gjejnë atë me këmbën e prerë.

English Synopsis: ‘43ies. Kabo Jaho and Peliceli together with the little partisan Zenel walk to the remote hospital carrying in a stretcher the partisan girl Lilo Labja. Jaho manifests love feelings towards Lilo. The group shelters at the house of Safa at the night of his son’s wedding Birçe. Birce joins the partisan group next morning. In the spring Jaho and his friends come back to pick up Lilo but they find her with a leg amputated.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Limoz Disdari   • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi