Filmi: Vitet e para

Viti 1965, English: The first years Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Fatmir Gjata 

Regjia: Kristaq Dhamo 

Aktore: Piro Mani (Stavri Lara) Sandër Prosi (Abdyl Sharra) Margarita Xhepa (Zyraka) etj 

Filmi është bazuar në ngjarje reale marrë nga një roman i Fatmir Gjatës. Ngjarjet ndodhin gjatë tharjes së kënetës së Maliqit midis Stavri Larës sekretar partie dhe Abdyl Sharrës dhe Zyrakës të cilët kanë bërë sabotime. Stavri Lara i zbulon ata dhe do t’i demaskojë publikisht. Në ngjarjen reale dy njerëz nga stafi teknik janë ekzekutuar.

English Synopsis: The movie is based on real events from Fatmir Gjata’s novel happening during the draining of Maliqi swamp. The events occur between Stavri Lara the party secretary and Abdyl Sharra and Zyraka which are accused as saboteurs. Stavri Lara proclaimed them enemies and wants them to be publicly punished. At the real event two people from the technical staff are executed.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Nikolla Zoraqi 

  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi