Filmi: Toka jonë

Viti 1964, English: Our land Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Peçi Dado 

Regjia: Hysen Hakani 

Aktore: Mario Ashiku (Leka) Marie Logoreci (Lokja) Loro Kovaçi (Tuçi) etj 

Në një fshat në veri të Shqipërisë reforma agrare i kthen tokën Lokes dhe familjes së saj të cilën ia kishte përvetësuar me intriga Tuç Maku një pronar i madh tokash në atë zonë. Fillon konflikti midis dy familjeve. Tuç Maku hakmerret duke vrarë Murrashin djalin e Lokes i cili ishte një nga aplikuesit e reformës agrare. Mbas kësaj tragjedie Lokja kthehet te fëmijët e saj Leka dhe Filja.

English Synopsis: In a village of Northern of Albania the land reform gives back to Loke and her family the lands appropriated with intrigues by Tuc Maku a great landowner of the area. During the conflicts between the two families Tuc Maku revenges by murdering Murrash the son of Loke one of the applicants of the land reform. After this tragedy Loke returns to her other children Leka and File.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Çesk Zadeja 


  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi