Filmi: Mësonjëtorja

Viti 1979, English: The school Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Natasha Lako 

Regjia: Muharrem Fejzo 

Aktore: Roza Anagnosti Guliem Radoja Robert Ndrenika etj. 

Dafina nje grua e re e shkolluar kthehet në qytet për të hapur shkollën e parë për vajzat. Ajo ndeshet me pengesat dhe intrigat e thurura nga kreu i Sanxhakut i cili kërkon rrugë të ndryshme për ta nxjerrë Dafinën nga qyteti. Për të ndaluar përpjekjet e saj për ngritjen e shkollës kleri përpiqet të helmojë dhe çkishërojë Dafinën. Shkollën e djegin. Xhaxhai i saj Stefan Bardhi luftëtari Kajo dhe çifti që e strehon Dafinën e ndihmojnë atë.

English Synopsis: Dafina an educated young woman returns in the city to open up the first school for girls. She runs into obstacles and intrigues hatched up by the Head of Sandjak who seeks ways to drive her out of town. Keen on obstructing her sincere efforts for the establishment of the school the clergy plans to excommunicate and poison Dafina. The school is burned down. Her uncle Stefan Bardhi the outlaw Kajo and the couple hosting her assist Dafina.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Limoz Disdari 

  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi