Filmi: Këshilltarët

Viti 1979, English: The councilors Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Kujtim Gjonaj 

Regjia: Xhezair Dafa 

Aktore: Kadri Roshi Adem Gjyseli Lazër Filipi etj. 

Fundi i vitit 1943. Të gjithë anëtarët e këshillit antifashist të pranishëm në një ceremoni dasme në fshat arrestohen. Gjermanët kanë arrestuar edhe dhëndërin. Këshillëtarët vihen nën presion për të nënshkruar një deklaratë kundër këshillit antifashist si kusht i vetëm për lirimin e tyre. Ata refuzojnë dhe ndërkohë planifikojnë arratisjen e dhëndërit në rast të një ekzekutimi.

English Synopsis: End of 1943. All the members of the antifascist council present in a wedding party in the village are arrested. The Germans have also arrested the bridegroom. The councilors are put under pressure to sign up a statement against the antifascist councils being the only one condition for their release. They refuse to do so and instead plan how to save the bridegroom in the course of execution.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Sokol Shupo 

  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi