Filmi: Ballë për ballë

Viti 1979, English: Face to face Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Ismail Kadare 

Regjia: Kujtim Çashku Piro Milkani 

Aktore: Bujar Lako Mevlan Shanaj Agim Shuke Thimi Filipi etj. 

Ekranizim i romanit të Isamil Kadaresë “Dimri i madh”. Besnik Bermema ishte përkthyes në konferencën e partive komuiste të mbajtur në Moskë në vitin 1961. Ai ishte dëshmitar i thyerjes më të madhe midis dy partive komuniste që i përkisnin respektivisht një kombi të madh dhe një kombi të vogël. Ngjarjet dramatike në konfliktin ushtarak ndodhin në një bazë detare në territorin Shqiptar në Pashaliman të cilën Sovjetikët nuk arrtitën ta përvetësonin.

English Synopsis: Free screening of the novel by Ismail Kadare “The Great Winter”. Besnik Bermema was interpreter in the conference of the communist parties held in Moscow in 1961. He is a witness to the major break off between two communist parties belonging respectively to a big nation and a small nation. The dramatic events evolve into a military conflict over the submarines located at the Albanian territory of Pashaliman which the Soviets do not succeed in getting away.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Feim Ibrahimi 
  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi