Filmi: Vajzat me kordele të kuqe

Viti 1978, English: Girls in red ribbons Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Luan Rama G. Eregara 

Regjia: Gëzim Erebara 

Aktore: Marjeta Ljarja Anisa Markajan Vangjel Heba etj. 

Filmi ka në qendër aktivitetin e Jetës një vajzë e re nxënëse në shkollën e vajzave. Jeta është anëtare e grupit ilegal dhe ngre në shkollën e saj grupin e të rejave antifashiste. Gjatë një feste mësuesit fashistë duan të detyrojnë nxënësit të këndojnë himnin fashist gjë që çon në një nga demonstratat më të mëdha në kryeqytet gjatë së cilës Jeta jep jetën.

English Synopsis: The film revolves around Jeta’s activity. She is a young girl a student of the teachers’ training school. Jeta is a member of the underground resistance groups and sets up the cell of the antifascist youth for this school. The fascist teachers want to force the students to sing the fascist hymn which leads into one of the biggest demonstrations in the capital in the course of which Jeta gives up her life.

Producent: Shqipëria e re  

Muzika: Aleksandër Lalo 
  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi