Filmi: Gjeneral gramafoni

Viti 1978, English: General gramaphone Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Vath Koreshi 

Regjia: Viktor Gjika 

Aktore: Bujar Lako Guljem Radoja Kadri Roshi etj. 

Në mesin e viteve ’30 fillon penetrimi dhe parapërgatitja e pushtimit Italian të vitit 1939. Halit Berati një klarinetist virtuoz dhe Parandili ftohen nga një sipërmarrës Italian të inçizojnë në pllaka gramafoni meloditë e tyre të cilat do të shiten së bashku me muzikën italiane të kohës së fashizmit. Gjatë kësaj kohe fillojnë grevat e punëtorëve të naftës ku Halil Berati është punëtor.

English Synopsis: The ground for the 1939 Italian occupation was prepared by the mid-thirties. An Italian entrepreneur invites Halit Berati a virtuous clarinet player and Parandili to record their melodies on gramophone records which would be sold along with the Italian music of the time of fascism recorded on the backside. In the meantime the oil workers go on strike. Halit Berati is one of them.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Aleksandër Peçi 
  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi