Filmi: Shembja e idhujve

Viti 1977, English: The fall of idols Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Skënder Drini 

Regjia: Piro Milkani 

Aktore: Llazi Serbo Genc Metohu Luan Qerimi etj. 

Ekranizim i romanit me të njëjtin titull. Mësuesi i fshatit ka përballë një kryeplak fanatik priftin Engjëll dhe një kapter policie që i shkaktojnë shumë vështirësi në punën e tij për edukimin e fëmijëve. Malësorët e varfër gjënden midis dilemave pasi ata kanë qënë të detyruar tu nënshtrohen bestytnive dhe pushtetit të dekompozuar. Kryeplaku dhe kapteri bëjnë plane për të vrarë mësuesin.

English Synopsis: Screening of the novel with the same title. The village teacher faces a fanatical alderman the priest Engjëll and a police captain who are raising many obstacles in his work to eduate children. Poor highlanders are reluctant as they have been forced to surrender to beliefs and corrupted power. The alderman and captain hatch up plans to kill the teacher.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Feim Ibrahimi 
  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi