Filmi: Monumenti

Viti 1977, English: The monument Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Dhimitër Anagnosti 

Regjia: Dhimitër Anagnosti 

Aktore: Pandi Raidhi Fatos Haxhiraj Rikard Ljarja etj. 

Një lulishtar plak Xha Llambi kujdeset në mes të luftës për lulet. Nazistët i kërkojnë atij disa kurora lulesh për të vrarët e tyre. Lulishtari e përgatit kurorën e madhe por e vendos brenda lulishtes ku është vrarë një partizan i ri. Kur vijnë gjermanët për të marrë kurorat nis një betejë tjetër ku merr pjesë edhe lulishtari.

English Synopsis: In the heart of the war an elderly gardener Uncle Llambi looks after flowers. The Nazis ask him to prepare several wreaths of flowers for their dead soldiers. The gardener prepares a big wreath and courageously lays it inside the public garden where a young partisan is killed. Another battle starts when the Germans come to pick up the wreaths in which the gardener takes part.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Aleksandër Peçi 

  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi