Filmi: Guna mbi tela

Viti 1977, English: Woolen coats over barbed wire Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Duro Mustafaj M. Fejzo 

Regjia: Muharrem Fejzo 

Aktore: Thimi Filipi Fatos Sela Stavri Shkurti etj. 

Në këtë film pëmblidhet si një vepër korale një nga ngjarjet më të rëndësishme historike ikja nga Vlora e trupave italiane të mbetura pas luftës së parë botërore. Luftëtarët hyjnë në kampin e rrethuar armik jo me ndihmën e armëve të sofistikuara të kohës por me ndihmën e gunave që hedhin mbi tela. Flijohet Hodo

English Synopsis: This film like a choral work unfolds one of the most important historical events: the flight of the Italian troops left behind in Vlora following the First World War. The freedom fighters enter the encircled enemy camp not by using the then sophisticated weapons. Instead they make use of their woolen coats that they lay over the barbed wire. Hodo dies as a martyr.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Kujtim Laro 
  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi