Reportazh

Reportazh

 • Ne Ngjipene homerike, ku benin kontrabande komunistet

  Keni nje tabele. eshte e shtruar udha. Kur te mbaroje asfalti, aty, do pyesni dhe do te zbrisni pak me tutje. eshte pak larget, por juve ia dilni?. Si? ndodh rendom me fshataret, nga pas merr dhe nje veshtrim nga koka te kembet. Ne te tre e permbushim...sfiden e syrit. Biseda ka ndodhur, pak metra pasi kalojme Dhermiun, apo me pergjithesisht: kater ore pasi leme Tiranen. Interesohemi per Ngjipene,

 • Ne Shkup, ku shqiptaret ngaterrohen mesveti

  Eshte heret ne mengjes kur dielli e shkelqen magjistralin kryesor, qe te percjell ne krye te qytetit. Nje dite me pare kishte shi ne Shkup. Pastaj beri fresket. Serish shi dhe dielli ka avulluar gjithçka. Atekohe, dielli i maqedonasve ‘te rinj’ ishte ne te vetmin moment njesoj si ai i maqedonasve prej verteti.

 • Jete ne Tarabosh

  13 vite më parë
  Jete ne Tarabosh

  Oblika eshte qendra e Komunes Ana e Malit. Ajo eshte veçse pak kilometra ne drejtim te pikes kufitare te Murriqanit. Fshatrat e saj shtrihen mes dy emrave te njohur: Bunes dhe Taraboshit. eshte nje vend i begate, i njohur jete e mot per banoret e saj te urte e punetore. E pime nje kafe te shpejte ne qender te Oblikes.

 • Ruzhdie, 'armiku' është përtej gardhit

  Ruzhdia, kutia e së cilës mban në këmbë legjitimitetin e kësaj qeverisjeje nuk është as 20 kilometra nga qyteza e Patosit. Por rruga për tek ajo përngjan me një udhëtim në anën tjetër të botës.

 • Paqja fetare, dhuratë e shqiptarëve Europës

  Në përgatitje të regjistrimit që do të zhvillohet vitin e ardhshëm i është hapur rrugë diskutimit për përfshirjen e disa pyetjeve, mbi bazën e të cilave do të verifikohet përkatësia fetare e popullsisë. Ka mjaft prej atyre që në mëdyshje, i druhen dhunimit të privatësisë së qytetarëve.

 • Kisha në Manastirin e Shën Mërisë në Spile, mundësi turizmi kulturor e historik

  Gjirokastër, është një nga objektet më të vjetër në jug të vendit, mbart dhe histori të veçanta. Kisha e manastirit të Shën Mërisë në Spile mbi fshatin Saraqinisht, rreth 20 kilometra larg qytetit të Gjirokastrës, vazhdon të ruajë të njëjtat vlera arkitektonike ashtu si mbi 3 shekuj më parë. Mbishkrimi mbi portën kryesore të kishës (naosit) tregon se ky objekt kulti dato

 • Mbrëmje... në Labovën e Zhapës

  Jemi hallakatur shumë nëpër Gjirokastër, por para mbrëmjes, duhet të jemi në Labovën e Madhe. Të paktën ta shkrepim me dritë aparatin. Për fat, kapërcejmë shpejt një urë mbi Drinon, që kushedi se pse i ka mbetur”e Subashit” dhe që ndan si me thikë në mes zotërimet territoriale të Tepelenës me Gjirokastrën. Njëherë ka qenë Gjirokastra e rëndësishme dhe një herë tj

 • Moti lag edhe Krishlindjet

  13 vite më parë
  Moti lag edhe Krishlindjet

  Uji përmbyti sheshin e Shën Markut, në Venecia të mërkurën. Përmbytje ka mbushur më shumë se gjysma e qendrës historike të qytetit me ujë.

 • Mirdita, një shtegtim speleologjik

  Për ata të cilët vlerësojnë natyrën, rrethi i Mirditës përbën një nga tërheqjet më të mëdha. Kohët e fundit ajo u vu në fokus të një shtegtimi turistik nga Forumi i Zhvillimit të Zonave Malore në Mirditë me mbështetjen e MADA-s, duke shërbyer si një lëndë edhe për studiuesit për të eksploruar më tej rreth kësaj pasurie historike që Shqipëria e ka tejet të veçant

 • Shpirti i lire i nje qyteti

  13 vite më parë
  Shpirti i lirë i një qyteti

  Pasi lë pas rrugën e gjarpëruar të Kërrabës, shoqëruar me kurora ullinjsh, si nga një ballkon të shfaqet qyteti i Elbasanit. Një mëngjes dimri ende i pagdhirë mirë. Mali i Tomorit përskuq nga takimi i parë me diellin. Gjithnjë na befason ky fron Perëndie, dhe në mendje na vijnë vargjet e poetit Xhevahir Spahiu:

 • Përrenjasi, qyteti i varfër mbi pasuri

  Mund të duket e rrallë që një qytet të "flejë" i varfër mbi pasuri, por Përrenjasi jeton në këtë mënyrë që prej 20 vjetësh, qëkurse minierat nën themelet e tij, u mbyllën si të ishin "kioska". I vendosur në fushën e Domosdovës, rreth 60 vjet më parë, do të ngrihej ashtu në mënyrë artificiale për hir të minierave të nxjerrjes dhe të përpunimit të hekur-nikelit dhe

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama