Reportazh

Reportazh

 • Stambolli krihet dhe bota ...digjet

  Jane ne nje rritje te shpejte ekonomike dhe per me teper ne nje vetesiguri te madhe, qe vjen prej tregut te tyre te stermadh. Shteti turk me gjithe kritikat qe merr nga Bashkesia Evropiane per probleme te ndryshme, vazhdon i qete rrugen e tij dhe me teper akoma meton ta qesendise tani Evropen.

 • Firence, ose 'Qyteti qe te semur' prej artit

  Jane te shumte shqiptaret e rinj qe jetojne ne Firence. Jane studente ose bejne pune te ndryshme, nga kameriere, punetore ndertimi dhe kushedi se çfare punesh te tjera te vogla. I kane nderruar fare pak zakonet e Shqiperise dhe ca me shume veshjet.

 • Neper shpellat sekrete te Karaburunit

  Nese deshironi te mbytni ne valet e detit realitetin lodhes dhe te ndiheni te çliruar nga komplikacionet e teknologjise, ka nje vend perfekt ku ju mund te kuptoni se sa e bukur eshte bota pa doren e njeriut. Plazhi sekret i Karaburunit. I paprekur nga dora e njeriut, i pa ndotur nga tymi i makinave dhe i pambytur nga betoni, eshte nje labirinth ku eksplorimi eshte misterioz, por dhe i rrezikshem

 • Kosova, viti dymbedhjete pas 'Krishtit'

  Dymbedhjete vjet me vone, pasi NATO-ja i zhvendosi nga vendi serbet, Kosova ka marre udhen e veshtire drejt shtetberjes. Anipse, nje rruge strapacuese per nje shtet-femije, qe kujtonte se pavaresia do t’i rregullonte te gjitha.

 • Sheshi,atdheu i veres qe nuk pi vere

  Ju kujtohet 'Sheshi i Zi' dhe 'Sheshi i Bardhe'? Dy marka te njohura te veres shqiptare per shume dekada. Banoret e Sheshit, nga ku ka marre emrin marka me e njohur e veres shqiptare, prodhojne nje nga pijet me cilesore te vendit, por per te mos e pire kurre vete.

 • Maliqi nga hici ne hic

  13 vite më parë
  Maliqi, nga hici në hic

  Nje vendbanim, dikur tejet i gjalle i Shqiperise, tashme po firon prej pamundesise se punes dhe mungeses se perspektives. Te gjithe i frikesohen hijes se Kombinatit, qe duket sikur po gelltit te tere imazhin e dikurshem por edhe po mban pezull fatin e qytetit.

 • Kosovaret,... na mbeti vetem hajnia

  Ndersa partite kosovare luftojne per t’i marre terren njera-tjetres, varferia ne Kosove shtohet dhe qytetaret e saj po vuajne perdite e me shume ne kurriz babezine e te zgjedhurve te tyre.

 • Kosove, flit turqisht dhe je i nderuar!

  Ne Prizren, qytetin me te zhvilluar ekonomik te Kosoves, jeta leviz ngadale por gjithsesi me shpejt se ne qytete te tjera. 'Aristokracia' e qytetit ben jeten e saj te patrazuar, por ne vend te sjelljeve te sterholluara te salloneve ka zgjedhur turqishten si mjet identifikimi.

 • Fieri si qytet i urave

  13 vite më parë
  Fieri si qytet i urave

  Pershkrimi nga disa lumenj e kanale te medha, te dobishme per qytetin dje dhe sot, kane bere qe ne te ndertohen qe ne te shkuaren shume ura. Historiani Ilir Gjika flet lidhur me ndertimin e tyre. Vetem mbi Gjanice ndodhen shtate ura, teksa pritet qe rruga e re t'i shtoje numrit 12 edhe nje tjeter ure.

 • Prizren ne azilin e UCK-se

  13 vite më parë
  Prizren, ne azilin e UCK-se

  Pakkush kujtohet tani per ta. Ndaj, veteranet e UCK-se tashme i kane paketuar rrobat e luftes ne dollape, kurse kujtimet e luftes i mbartin thjesht si ushqim per endrrat e tyre. Jeta e veshtire e perditshme, indiferentizmi, papunesia, skamja i ka tulatur krejt bijte e luftes, qe solli lirine ne Kosove.

 • Bazilika

  13 vite më parë
  Bazilika

  Ne pllajen e 1emit te Pecit ne lindje te substrukcioneve te tempullit u gjeten edhe themelet e nje godine tjeter, né ndertimin e se ciles ishin perdorur gure pa-ralelopipede deri 0.60 m. te gjate (te dalur 0,45 m. mbi siperfaqe) dhe tulla té thyera 0,04,5 m. te trasha, té lidhura me llac gelqere.

 • Aferdita

  13 vite më parë
  Aferdita

  Nga muret mbeshtetese,per te zbritur ne lemin e Peçit eshte nje e tatepjete e mbuluar me barerat e stines. Ka buisur luleria ne kete kodrine. Dhe erezon mjalti. Bletet shkojne e vijne. Por ngjyra e florinjte rrezuar eshte nder luleri.

 • Qyteterimi Ilir ne treven e Korces

  Perpjekja per te paraqitur ketu disa nga vlerat e qyteterimit ilir te Korces, mbeshtetet ne te dhenat arkeologjike dhe ne deshmite qe trashegojme nga burimet e shkruara.Pellgu i Korces,se bashku me pllajen e Kolonjes e zonen e liqeneve te Prespes e te Ohrit,perbejne nje rajon fiziko-gjeografik...

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama