Art&Kulture

Art&Kulture

 • Ja dyfeku i Ali Pashe Tepelenes

  Publikohen foto te dyfekut te Ali Pashe Tepelenes. Ato jane postuar ne Facebook nga historiani dhe publicisti Arben Llalla, qe tregon se ai ndodhet tashme ne Muzeun e ishullit te Liqenit te Janines.

 • Shkaterrohen rruget e kalldremta ne Gjirokaster

  Ndersa Gjirokastra perpelitet perdite mes perpjekjeve per rijetezim dhe ruajtjen e vlerave te veta arkitekturore, pas shtepive karakteristike qe po shemben perdite, radhen duket se e kane rruget e kalldremta.

 • Kumbaro: Anetaresimi i Kosoves ne UNESCO eshte i domosdoshem

  'Procesi i anetaresimit te Kosoves ne UNESCO eshte i domosdoshem dhe nje proces i merituar'. Keshtu u shpreh ministrja e Kultures Mirela Kumbaro ku nenvizoi se te gjitha vendet e Ballkanit bejne pjese ne mbrojtjen e trashegimnise kulturore ndersa edhe Kosova sipas saj duhet te jete pjese.

 • Kosova ne UNESCO: Politikat e trashegimise kulturore

  A do te pranohet kerkesa e Prishtines zyrtare per anetaresim ne UNESCO? Disa shtete e kane kundershtuar, ndersa kryeministri serb u ka derguar leter bordit te anetareve per te mos e pranuar, sepse bie ndesh me ligjin nderkombetar.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama