Dossier

Dossier

 • Shqiperia e viteve '20, mes varferise dhe ahengut

  Kane kaluar 90 vjet qe atehere, por duket se per ca gjera, shqiptareve u ka ndalur koha ne vend. Jan dhe Cora Godron, shkrimtare dhe piktore britanike, e moren kryq e terthor Ballkanin ne fillim te shekullit te shkuar.

 • Shqiptari Hasan Tahsin, gjenerali qe iu dhuroi grekeve Selanikun

  Selaniku eshte kryeqendra e Greqise se Veriut. Une jetova dhe punova rreth 12 vite ne kete qytet. Gjate qendrimit tim u mora dhe me studimet historike qe lidheshin me jeten politike-shoqerore te shqiptareve qe nga koha e perandorise osmane e deri me sot.

 • Kristo Frasheri per Zogun, kur historine e shkruajne historianet

  Ne leksionin me temen 'Perse Shqiperise i duhen 'intelektuale publike’”, qe zhvillova ne 'Qendren e Studimit te Politikave Europiane per Zhvillimin Rajonal dhe Lokal' ne Tirane kete vit, me 16 prill, nje pjesemarres shprehu shqetesimin se ne Shqiperi botimet shkencore nuk propagandohen sa duhet.

 • Nje paralajmerim i Pjeter Arbnorit 19 vite me pare

  Pjeter Arbnori nuk jeton prej korrikut te vitit 2006. Ishte deputet i Kuvendit te Shqiperise prej vitit 1992 deri ne vitin 2005. U zgjodh kryetar i Kuvendit pas zgjedhjeve te vitit 1992 si dhe pas atyre te majit te vitit 1996.

 • Isa Boletini, 'simbol i amzes shqiptare ne kohe'

  'Tribun popullor' dhe 'gjeneral i pavaresise se tokave shqiptare', keshtu eshte cilesuar Isa Boletini – qe nga shqiptaret njihet si hero kombetar – ne ceremonine qendrore qe eshte mbajtur te merkuren ne Mitrovice, me rastin e rivarrimit te eshtrave te tij.

 • 'Isa Boletini ishte mercenar, jo patriot'

  Studiuesi i historise, Shkelzen Gashi, thote se Isa Boletini, sipas asaj qe eshte shkruar dhe thene per me shume se 100 vjet, del figure tragjik-komike.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama