Dossier

Dossier

  • Lufta e 'harruar': Kur mijera serbe vdisnin ne malet shqiptare

    Ishte Austro-Hungaria, e cila hapi Luften e Pare Boterore me 28 gusht te vitit 1914. Por ajo qe u mendua se do ishte nje ekspedite e shkurter ndeshkimore, ne fakt u kthye ne katastrofe, e cila tregonte dobesite qe kishte monarkia e Habsburgeve.

  • Shqiperia me 1801 dhe me 1901

    Si ishte vendi yne njeqind vjet me pare e si eshte sot? Ndryshim i madh, te cilin do ta rrefejme me pak fjale. Atehere Shqiperia, sundimerisht, ishte pothuaj me vete.

  • Testamenti i Mitrush Kutelit

    Kete letre, qe eshte, ndofta, e fundit, desha te ta shkruaj me dore, po nuk mund. Sot nuk e kam doren te sigurte, me dridhet. Ti s’je ketu. Ke shkuar me Pandin ne Rrushkull per te pare Poliksenin dhe Atalanten.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama