Fotolajm Gjyqi i pare i deputeteve te Parlamentit shqiptar

Fotolajm: Gjyqi i pare i deputeteve te Parlamentit shqiptar

Kjo foto është marrë nga gjyqi i parë i deputetëve të një parlamenti pluralis në Shqipëri dhe daton më 4 shtator 1947 në Tiranë.

Ky gjyq u zhvillua kundër një grupi deputetësh liberaldemokrat të Parlamentit të asj kohe, me urdhër të qeverisë komuniste që drejtohej nga Gjeneral Kolonel Enver Hoxha.

Fotografia e rrallë është pjesë e librit “Kryeministrat dhe ministrat e shtetit shqiptar në 100 vjet (Anëtarët e Këshillit të Ministrave në vitet 1912-2012, jetëshkrimet e tyre dhe veprimtaria e ekzekutivit shqiptar)”, me autor studiuesin, historianin dhe gazetarin Kastriot Dervishi, botim i vitit 2012.

Afër çdo personi në fotografi është shënuar dhe emri i tij.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama