Dossier

Dossier

 • Hebrenjte dhe Vlora, miqesia qe lindi 600 vjet me pare

  Vlora perben nje precedent pozitiv e te veçante, ne krejt vendin e me gjere, per dimensionet dhe hapesirat qe ka krijuar per hebrenjte, te cilet kane ardhur ketu ne momente te ndryshme te historise.

 • A ka pasur Enver Hoxha nje sozi, qe e zevendesonte?

  Djali i ish-kryeministrit Mehmet Shehu ka botuar nje liber te ri. Ne kete liber, Bashkim Shehu merret me hapjen e dosjeve. Ai shkruan aty edhe per Enver Hoxhen, duke thene se diktatori mund te kete pasur nje sozi qe e zevendesonte ne publik.

 • Fakte te reja, 'Reuters': Ja si luftuan camet kunder fashizmit

  Agjencia 'Rojter' me 22.12.1940, gjate kohes se luftes italo-greke, transmetonte kete lajm nga Manastiri: 'Ushtaret shqiptare te mobilizuar me force ne ushtrine italiane kane ngritur krye dje ne nje sektor te prapavijave italiane dhe i kane shkaktuar armikut, humbje te medha deri sa u kapen.

 • Edith Durham udhetarja e dashuruar me malesoret

  Mary Edith Durham (1863-1944) ishte nje udhetare ballkanike qe fale punimeve te saj antropologjike ne fund te shekullit te XIX dhe fillim te shekullit te XX, e beri te njohur Ballkanin...

 • De Rada dhe Naim Frasheri

  8 vite më parë
  De Rada dhe Naim Frasheri

  De Rada dhe Naim Frasheri jane dy vellezer dioskure te Romantizmit shqiptar. Dy binjake te medhenj dhe te paperseritshem. Dy bote paralele, por jo identike.

 • Cfare mendonin shqiptaret per Kalifatin dikur?

  Ne kohen qe per Kalifatin po flitet gjithnje e me shume, po botojme kete artikull me te cilin kuptohet lidhja e tij me Shqiperine e dekadave te para te fillimshekullit te shkuar.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama