Janullatos mesoi taktikat ushtarake qe duhet te perdorte ne Shqiperi

'Janullatos mesoi taktikat ushtarake qe duhet te perdorte ne Shqiperi'

Ju rikujtoj shqiptarëve se në krye të Kishës Autoqefale të Shqipërisë nuk është një njeri që predikon lutjet për dashurin e njeriut për njeriun, për paqen e njerzimit, por oficeri me gradën Major, Tasos Gjerasimo Janullatos, i njohur si Anasas Janullatos.

Ai më 1952-1954, shkojë ushtar në shkollën për oficerë rezervë në Siru, DEA, duke u bërë më tej edhe udhëheqës-komandant i grupit.

Gjatë periudhës së vazhdimit të shkollës Anastas Janullatosi ishte shok gjenerate me deputetin dhe ish-ministrin e jashtëm të Greqisë, Petro Moliviatin të partisë Demokracia e Re të Miçotaqis. Janullatosi dhe Moliviatis kanë qenë studentë me rezultate dhe inteligjentë të lartë në këtë shkollë.

Gjatë një interviste në vitin 2011, Anastas Janullatosi ka deklaruar se në shkollë ka mësuar taktikat ushtarake për tu zbatuar në terrenin e Shqipërisë. Në këtë foto është edhe Janullatosi, kjo është bërë në 1953.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama