Dossier

Dossier

 • Kur Zogu bashkepunonte me Konicen dhe Nolin

  Shqiperia eshte ne lufte dhe ne vend sapo ka filluar rezistenca antifashiste. Kundershtaret e Boshtit jane vene ne dijeni per qendrimin e shqiptareve dhe me nje qendrim te tyre njohin gjendjen aktuale te Shqiperise.

 • Neutralizimi i Kanalit te Korfuzit

  Neutralizimi i Kanalit te Korfuzit, ka qene nje prej çeshtjeve qe eshte diskutuar ne vijim te vendimit te 17 dhjetorit 1913, te arritur ne Firence mbi kufirin tokesor te Shqiperise dhe Greqise.

 • Zbulohen letrat qe Enveri dhe Nexhmije Hoxha i shkruanin Dushan Mugoshes

  Shok i dashur Dushan Mugosha (?) Tash jam me i forte nga ate dite qe u ndame po malli eshte kurdohere i madh. Aliu qenkesh me i forte nga ne, sidoqe sigurisht e marr me mend ay e dinte se sa e preku ndarja. Jo ne por te gjithe ishin te prekur. Dr. Nishani zuri te qaret duke thene?

 • Himara, nga hartat antike deri te Petro Marko..

  'Pra ç'jemi ne? Shqiptare! Po pse e humbem gjuhen? Une do te them ato qe di: 'Pse nenat plaka, gjyshet dhe gjyshet dine me mire shqipen se greqishten? Pse qajme e kendojme ne shqip? Pse fjalet e urta i themi ne shqip?

 • Balerina Tanja Visirova: Une e dashura e mbretit Zog

  Rrefimi i kercimtares se kabarese se Parisit. Ardhja ne Shqiperi ne vitin 1929 si 'robinje' e mbretit te Shqiperise. Takimi me Zogun, netet e dashurise, perjetimet e 'trupit femeror me te kendshem te Parisit', per pushimet ne vilen mbreterore ne Durres dhe per Ahmet Zogun.

 • Edhe une jam patriot!

  14 vite më parë
  Edhe une jam patriot!

  Nuk kam dashur te dal sheshit e ta bej fora, po ja qe e solli puna e zamani. Doli i biri i botes ne gazete edhe levdoi veten se eshte patriot kombetar i zjarrte dhe per mua nuk tha nje fjale!

 • Abetari shqip

  14 vite më parë
  Abetari shqip

  Ne pak fjale, - me qellim por pa shprese qe t`u mbushim koken hamajve, zaptieve, te shtremberve e t`egerve, - duam te shkoqitim çeshtjen e abetares gjer me sot...

 • 'Si u kurorezua mbret Ahmet Zogu dhe pse injoroi Qemal Ataturku'

  Duke marre shkas nga deklaratat e kryeministrit Berisha per ridemensionimin e figures se mbretit, gazeta zgjedh kete pjese me detaje dhe te panjohura rreth ceremonise se kurorezimit te Ahmet Zogut, per here te pare si mbret i shqiptareve, por edhe reagimet e shumta qe erdhen nga qeverite evropiane ndaj ketij akti dhe se si erdhi ne pushtet Zogu.

 • Konica: 'Ju tregoj per Mbretin Zog

  Asnjehere Zogu nuk ka qene nje sundimtar me te cilin mund te merreshe vesh, por ne vitet e fundit ai ishte bere i padurueshem. Nga natyra ai kishte disa cilesi te shquara dhe ne fillim kishte zotesine t'i maskonte te metat qe i kishte me te shumta, derisa nje dite suksesi ne rritje e shtyu te hiqte masken dhe doli siç ishte: nje barbar i paqendrueshem dhe bukeshkale.

 • Si e kam njohur Faik Konicen

  E kam takuar Konicen per here te pare me 1909. Ishte diçka qe nuk kam per ta harruar kurre. Me kishte shkruar nga Londra se do te vinte ne Boston i veshur me kostum shqiptar. Ideja ishte qe te dilte fotografia e tij ne gazete dhe te shfrytezohej rasti per te propaganduar...

 • Pese anarkite e Zogut

  14 vite më parë
  Pese anarkite e Zogut

  Kane te drejte dhe ata qe qeshin dhe ata qe zemerohen. Se puna eshte per te qeshur dhe per te qare. Po atyre qe zemerohen do t’u permend fjalet qe i tha Ali Pasha Pukevilit, konsullit frenk ne Janine.

 • Zogu I dhe ‘marredhenia’ me Hoxhen

  Ka ende nje marredhenie qe ha diskutime dhe kjo lidhet me marredhenien e Mbretit Zog I me ate qe do te ishte udheheqesi me i larte komunist i vendit dhe drejtuesi kryesor i saj, Enver Hoxha.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama