Art&Kulture

Art&Kulture

 • Kadri Roshi film dokumentar ne RTSH

  Per Kadri Roshin fatmiresisht ka nje film dokumentar, ai 'Butrinti i gjalle', i shfaqur si premiere per 10-vjetorin e vdekjes se aktorit ne sallen e Teatrit Kombetar qe mban emrin e tij.

 • Blate (mblate, vule) per buket rituale

  Objekt Ceremonial i RRALLE Blate (mblate, vule) per buket rituale. Po publikojme edhe anen e pasme te blates, qe eshte simboli i diellit. Ka referenca te shkruara qe e dokumentojne ne mesjete praktikimin e mblatave ne gjithe territorin shqiptar. Simbolet e koleksionit te blatave te trasheguara nga etnokultura jone, Jane shume interesante me shprehje kultike pagane. Nje te tille me material b

 • Migjeni ne tri pamje

  6 vite më parë
  Migjeni ne tri pamje

  Bashkekohesi dhe bashkevendesi i Migjenit, Arshi Pipa, ka shkruar per Migjenin ne tri periudha te ndryshme. Duke e lexuar vepren e Migjenit ne raport me tekste te tjera dhe ne relacion me rrethanat qe e kushtezuan, Pipa behet kritiku i pare qe e analizon Migjenin nga nje optike totale.

 • Berati i nje mije dritareve

  Berati dhe Gjirokastra vijne se fundi si atraksione turistike megjithe potencialin historik dhe traditen qe ato mbartin, ne syrin e blogerit portugez te udhetimeve, Filipe Morato Gomes.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama