Blate (mblate vule) per buket rituale

Blate (mblate, vule) per buket rituale

Objekt Ceremonial i RRALLE

Blate (mblate, vule) per buket rituale. Po publikojme edhe anen e pasme te blates, qe eshte simboli i diellit. Ka referenca te shkruara qe e dokumentojne ne mesjete praktikimin e mblatave ne gjithe territorin shqiptar. Simbolet e koleksionit te blatave te trasheguara nga etnokultura jone, Jane shume interesante me shprehje kultike pagane.

Nje te tille me material bronzi e prktikuar si vule administrative eshte gjetur nga arkeologet dhe i perket trashegimise Trako-Ilitre.

Ende mbi te jane gjurmet e brumit i mbetur nga praktikimi (perdorimi). Mire do ishte qe kjo te konservohej (restaurohej), sepse jane te rralla.
Permasat: Diameter 4 cm.

Ana e pasme qe praktikohej per femijet nen moshen 14 vjeçare

 

Ana e pasme qe praktikohej per femijet nen moshen 14 vjeçare 

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama