Tirana Kulturore 13 - 20 Mars

Tirana Kulturore 13 - 20 Mars

 • Shekspiri ne 'Shekspirin' e Metropoli

  Teatri i Metropolit ne Tirane shfaq ne daten 12 dhe 13 si dhe 17,18,19 dhe 20 mars, ora 20:00, premieren e tragjedise se famshme te Shekspirit “Romeo dhe Zhuljeta” ne sallen “Shekspir” te ketij teatri.

 • 'Shtrigat e Salemit' se shpejti ne TK

  Premiera e drames “Shtrigat e Salemit” e dramaturgut te njohur amerikan Artur Miller pritet te ngjitet ne skenen e Teatrit Kombetar ne Tirane nga fundi i marsit. Kjo drame vjen nen regjine e Spiro Dunit si nje drame pa kufij.

 • Filmi frankofon ne Marubi

  9 vite më parë
  Filmi frankofon në 'Marubi'

  Ne kuadrin e Frankofonise 2011, Akademia e Filmit dhe Multimedias e ne ambientet e 'Marubi' do te shfaq saj disa filma. Diten e shtune, date 12 mars, ora 12:30, ne bashkepunim me Ambasaden e Rumanise ne Shqiperi, e filmin rumun Akademia do te shfaq "Si kam festuar fundin e botes' (Cum mi-am petrecut sfarsitul lump) te regjisorit Catalin Mitulescu, prodhim i vitit 2006. Filmi eshte ne rumanisht me

 • Vazhdon muaji i grave kineaste ne AQSHF

  Arkivi Qendror Shteteror i Filmit (AQFSH) muajin mars ia ka kushtuar veprave filmike te krijuara nga kineastet gra me rastin e 8 marsit, Dites Nderkombetare te Grave. Çdo te merkure, ora 12:00, ne sallen e kinemase te ketij institucioni, do te projektohen vepra te nje regjisoreje te caktuar.

 • Java e filmit mbi klimen ne 'TEN'

  Ne ambientet e Qendres Multimediale 'TEN', qe administrohet nga Bashkia e Tiranes, Instituti Goethe ne Tirane shfaq gjashte filma me metrazh te shkurter gjerman si e mbi ndryshimin e dhe dy shqiptar klimes.

 • Koncert festiv per femije ne sheshin 'Nene Tereza'

  Ne daten 21 mars, ora 11:30, ne sheshin 'Nene Tereza', para Akademise se Arteve ne Tirane, nxenesit e shkolles franko-shqiptare 'Viktor Hygo' ne kryeqytet do te japin nje koncert festiv me kenge, valle dhe e. poezi te autoreve francez Koncerti i titulluar...

 • Grate biblike te Gogut ne nje ekspozit

  Ne ambientet e Muzeut Historik Kombetar eshte hapur nje ekspozite vetjake e piktorit Jorgaq Gogu me titull 'Bijat e Eves'. Jorgaq Gogu trajton ne veprat e tij te paraqitura ne kete ekspozite motivet biblike qe perfaqesojne figurat femerore, te cilat i quan pasardhese te gruas se pare.

 • 11 muze te Ballkanit ne Tirane

  '1 + 1: Jete dhe Dashuri' titullohet nje ekspozite me punime artistike te te rinjve hapur ne Muzeun Historik Kombetar ne Tirane. eshte fondacioni suedez 'Trashegimi kulturore pa kufij” qe ka bere se bashku ne kete ekspozite njembedhjete muze nga gjashte vende te Ballkanit permes internetit.

 • Fotografi mbi gruan ekspozohen në 'Zeta'

  Ne daten 8 mars, Diten Nderkombetare te Grave, ne galerine 'Zeta' ne Tirane, u hap ekspozita fotografike 'Ellas, PhotoArt Project 2011', ku jane paraqitur 31 fotografi. Ketij aktiviteti i parapriu nje konkurs fotografie me teme "Gjendja e Gruas ne Shqiperi'

 • Gazmend Leka ne GKA

  9 vite më parë
  Gazmend Leka ne GKA

  Ne sallen e ekspozitave te perkohshme te Galerise Kombetare te Arteve ne Tirane eshte çelur nje ekspozite personale e piktorit Gazmend Leka, e cila do te qendroje e hapur deri ne daten 27 mars. Leka ka paraqitur ne kete ekspozite rreth 40 punime te viteve te fundit, te gjitha ne tekniken vaj ne kanavace.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama