Grate biblike te Gogut ne nje ekspozit

Grate biblike te Gogut  ne nje ekspozit
Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar është hapur një ekspozitë vetjake e piktorit Jorgaq Gogu me titull "Bijat e Evës". Jorgaq Gogu trajton në veprat e tij të paraqitura në këtë ekspozitë motivet biblike që përfaqësojnë figurat femërore, të cilat i quan pasardhëse të gruas së parë.

Për herë të parë në historinë e artit pamor shqiptar piktori ka ekspozuar një cikël pikturash në vaj të “Bijave” të Evës duke i prezantuar si modele dhe pika referimi, pasi jeta e tyre është edhe sot hën kur po aq kuptimplotë sa ishte në ko jetuan.

Koncepti i piktorit në këtë paraqitje është se gratë e Biblës nuk janë shenjtëruar apo sharë pa të drejtë. Edhe ato kanë luftuar për të mirën, virtytin dhe kundër së keqes, vesit dhe mëkatit. Ekspozita do të rrijë e hapur deri më 15 mars

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama