Java e filmit mbi klimen ne TEN

Java e filmit mbi  klimen ne 'TEN'
Në ambientet e Qendrës Multimediale "TEN", që administrohet nga Bashkia e Tiranës, Instituti Goethe në Tiranë shfaq gjashtë filma me metrazh të shkurtër gjerman si ë mbi ndryshimin e dhe dy shqiptar klimës. Pjesa më e madhe e filmave gjermanë janë prodhuar gjatë viteve të fundit. Dy filma vizatimorë të viteve tetëdhjetë dëshmojnë që edhe në ish- Republikën Demokrate Gjermane (RDGj) ka pasur debate ë janë dy lidhur me këtë temë. Aktual filma me metrazh të shkurtër, të cilët janë prodhuar në fillim të këtij viti me kërkesë të Institutit Goethe nga Soena Lame dhe Gentian Koçi, të dy të diplomuar në Akademinë e Filmit “Marubi” në Tiranë.

Në datën 18 mars, ora 19:00, shfaqet filmi shqiptar “ Njerëz – Ëndrra – Vepra”. Ky aktivitet ka filluar më 25 shkurt dhe mbyllet në datën 25 mars. ë që janë Filmat gjerman shfaqur apo do shfaqen janë “Fatura” i Peter Wedel, “They Will Come to Town” i Thilo Ewers, “Rrethi” i Klaus Georgi, “Recipes for Disaster” “Po ti çfarë bën kundër ndryshimit të klimës” i Katrin Rothe dhe “Kur të shkrijnë akujt” i Sylvie Hohlbaum dh Gregor Schubert. Qendra “TEN” (ish- kinema “Dajti”) Rr. “Myslym Shyri”


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama