Nje rast nga monedhat e zbuluara ne Finiq vitin e kaluar nga ekspeditat arkeologjike. Kur monedhat kane qene prane ndonje lekure, psh kufomes, mendafshit, apo ndonje rrobe te leshte, te cilat permbajne squfur te reduktueshem, ne siperfaqe formohet sulfuri i bakrit, i zi.

Eshte nga rastet me te renda te korrozionit dhe nga me te veshtirat per t’u restauruar. Megjithate u arrit nje rezultat shume i mire. Ja se cfare ben restaurimi.

Pergatiti: A. Llukani