Perandori bizantin Justiniani lindi në Tauresium, një fshat në Iliri.
Tauresium ndodhet në Zelenikovë, pranë fshatit Taor, rreth 20 kilometra në juglindje të Shkupit. Vendi u zbulua nga arkeologu britanik Arthur Evans në fund të shekullit të 19-të. Sipas biografit të Justinianit Prokopi, perandori ka lindur në Tauresium në 483, pikërisht në kështjellën e Baderiana, e cila është fshati modern Bader.
Rreth qytetit, Procopius në librin e tij “De aedificiis” thotë:


“… Në mesin e dardanëve të Evropës që jetojnë përtej kufijve të Epidamnians, në afërsi të kështjellës e cila quhet Bederiana, ka qenë një fshat i vogël i quajtur Taurisium, prej nga doli perandori Justiniani, themeluesi i botës së qytetëruar. Ai ndërtoi një qytet shumë të dukshëm, i cili ndodhet në mes të sheshit.Justiniana Prima (kjo do të thotë “e para” në gjuhën latine), duke paguar një borxh mirënjohjeje për shtëpinë që e nxiti … ”
Tauresium dhe kalaja Baderiana u shkatërruan në një tërmet më 518 dhe epiqendra e tërmetit ishte në qytetin Skupi. Si një gjest mirënjohjeje për vendlindjen e tij, Justiniani e rindërtoi qytetin.

Është vlerësuar të jenë pjesët më të vjetra të Tauresium nga shekulli i 4-të dhe kjo pjesë më e vjetër e kështjellës e njohur si Tetrapirgia. Lidhur me Baderianën, Prokopi thekson se është kështjellë e vendosur nga shekulli IV-VI. Baderiana ose Baderi modern ndodhet 6 km në lindje të Tauresium dhe Taor.