– Bylysi është një nga qendrat më të rëndësishme arkeologjike të Shqipërisë, renditur për nga vlerat monumentale, krahas Apolonisë dhe Butrintit. Me pozitën zotëruese mbi kodrat e Mallakastrës dhe mbi hapësirën e luginës së Vjosës kjo qendër ilire na ofron një pamje krejt të veçantë në krahasim me qytetet e Antikitetit klasik.

Po publikojme pllaken me mbishkrimin.

Monument varrimi me mbishkrim latine në Ilirinë Jugore nga rajoni i Bylis, shekulli i II eres sone, i dedikuar Cecilies se Byllis dhe Lartifit (Lartidio) te Nishit (sot ne Serbi ) te lumtur ne martese për 42 vjet.