Shume banesa qytetare ne qytetin e Beratit kishin ambjemte te dekoruara me afreske me motive decorative dhe skena me permbajtje fetare dhe peisazhe. Kjo dukuri isht treguest i mireqenies por edhe te nvelit kutuor te banoreve te ketij qyteti te lashte.Ketu po publikojme nje rast te vecante, por afreska kane patur shume banesa, pak prej tyre ruhen.